Farangin karamelisoitua porsasta

19.7.2011

Oltiin Kesäkuun alussa ravintola Farangissa syömässä maistelumenu jonka ehdoton kohokohta minulle oli palmusokerissa karamelisoitu porsaan niska. Sateinen työpäivä inspiroi käyntiin Hakaniemen hallissa lihaostoksilla sekä visiitille Hämeentien Kiinalaiseen kauppaan.

Farangin resepti on kaksiosainen. Ensimmäisenä päivänä porsaan niska keitetään murean ylikypsäksi maustetussa soija liemessä noin 3-4 tuntia ja toisena päivänä se fritataan öljyssä ja karamelisoidaan ruokosokerilla.

20.7.2011

Kyllä nyt hymyilyttää! Karamelsoitu possu oli über düber hyvää! Makean palmusokerin, riisiviinietikan, chilin ja soijien harmonia oli kerrassaan makuhermoja hivelevä. Täytyy itse kehaista että aika lähelle Björkin keittiön keitoksia päästiin!

Tänään tosiaan liha kuutioitiin, fritattiin ja sekoitettiin palmusokeri karamelisoitiin, paahdettuun valkosipuliin sekä sipuliin ja chilipaprikaan. Tarjoiltiin herkullisen mango-papaija -salaatin ja riisiviinietikan kera – avot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: