Fillarilla Ahvenanmaan saaristossa

Ensimmäisen “aikuisten loman” kunniaksi piti tehdä jotain vähän erikoisempaa ja päätin suunnata Turun sekä Ahvenanmaan saaristoon fillarilla. Extemporee reissun ainekset olivat kasassa: hieman vajavaiset varusteet, ei reittisuunitelmaa ja viisi päivää aikaa tehdä mitä lystää.

Loppujen lopuksi reitti muodostui seuraavaksi:

Autolla Paraisille, fillarilla Nauvo-Korppoo, lautta Kökariin ja sieltä Föglohon, fillarilla Degerbyhyn, lautta Lumparlandiin jossa fillarilla pientä seikkailua, lautta Kumlingeen, Kumlingen pohjois päästä lautta Brändöseen jonka pohjoispäästä lautta Kustaviin, sieltä Turun saaariston läpi Jumon, Iniön ja Houtskärin kautta takaisin Korpposeen ja takaisin autolle.

Vaikka sää olikin “vaihteleva” niin reissu oli oikein mukava. Pyöräilyä kertyi vain 255km eli päivämatkat jäivät maltillisiksi. Leirintäalueet olivat ihan viihtyisiä ja ruoka hyvää, vaikka parhaat telttapaikat löytyikin “omatoimisesti metsästä”. Lauttamatkoja tulee tällä reitillä paljon ja lauttojen aikataulut ovat aika nihkeitä ja odotusajat voivat olla helposti tunteja. Olisi kannattanut suunitella hieman paremmin! Kökarille ja Brändölle vahva suositus, muut saaret olivat hieman tylsähköjä maisemiltaan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: